Μπάλα παντού. Μπάλα σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας! Από την Παρασκευή και για έναν ολόκληρο μήνα, η μπάλα θα δροσίζει τις καλοκαιρινές ημέρες και τις νύχτες μας! Την Παρασκευή ανοίγει η αυλαία του Euro και το βράδυ της Κυριακής ακολουθεί το Κόπα Αμέρικα! Υπενθυμίζεται ότι οι δύο διοργανώσεις αναβλήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας. Φέτος όμως, οι εθνικές ομάδες είναι έτοιμες. Ακόμα και αυτές της Λατινικής Αμερικής, αφού το Κόπα Αμέρικα βρίσκεται ακόμα μέσα στα σαράντα κύματα που κλήθηκε να ξεπεράσει μέχρι τη σέντρα.

Οι δύο διοργανώσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πεδίο μάχης ή κάποιο… δίλημμα για τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Τέτοιο δίλημμα όμως δεν υπάρχει. Οι ώρες διεξαγωγής των παιχνιδιών δεν συμπίπτουν και την ευκαιρία για ένα καλοκαίρι γεμάτο μπάλα, μάλλον δεν θα τη χάσει κανείς. Οι τηλεοπτικές οθόνες θα μετατραπούν σε ένα εικονικό γήπεδο. Οι καναπέδες, τα σαλόνια μας και κάποια καφέ (τηρώντας τα μέτρα προστασίας ακόμα και στους πανηγυρισμούς όμως έτσι;) θα είναι για αυτό καλοκαίρι οι εξέδρες. Ίσως να μην είναι και το ιδανικό, αλλά θα είναι το πιο ασφαλές.

Διλήμματα δεν θα υπάρξουν. Γιατί να επιλέξεις Μέσι ή Κριστιάνο όταν… μπορείς να παίξεις μπάλα και με τους δύο; Γιατί να μην δεις και τον Λουίς Σουάρες και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι; Τον Εμπαπέ και τον Ντι Μαρία; Τον Κέβιν Ντε Μπρούιν και τον Νεϊμάρ; Τον Μαρίκινιος και τον Βαράν; Τον Αλέξις Σάντσες και τον Κέιν; Τον Νόιερ και τον Άλισον; Η καλοκαιρινή δράση του ποδοσφαίρου επιστρέφει εις διπλούν και εμείς είμαστε έτοιμοι για το νταμπλ.