Πολλοί ποδοσφαιριστές είναι προληπτικοί και κάνουν τις δικές τους… ιεροτελεστίες πριν ή κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Ένας από αυτούς είναι και ο Τζακ Γκρίλις. Ο 25χρονος διεθνής Άγγλος μέσος της Άστον Βίλα που αναμένεται να είναι από τους παίκτες-κλειδιά των «λιονταριών» στο προσεχές Euro, συνηθίζει να μην σηκώνει τις κάλτσες του πάνω από τη μέση του καλαμιού, ενώ κανονικά φτάνουν πάνω από τη γάμπα.

Όταν είχε ερωτηθεί γι’ αυτή του τη συνήθεια, ο Γκρίλις είχε απαντήσει: «Προφανώς οι κάλτσες πρέπει να φτάνουν πάνω από τις γάμπες. Αλλά μία σαιζόν οι κάλτσες μπήκαν στο πλύσιμο. Έτσι δεν ανέβαιναν πιο πάνω. Εκείνη τη σαιζόν έπαιξα πολύ καλά και έτσι όλο αυτό έγινε κάτι σαν πρόληψη για μένα. Σκέφτηκα, θα συνεχίσω να το κάνω γιατί τα πήγα καλά».

Ο Τζακ Γκρίλις είναι από τους πλέον προληπτικούς ποδοσφαιριστές και το 2019, όταν οδήγησε την Άστον Βίλα από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ, το έκανε φορώντας ένα ζευγάρι ξεφτισμένα παπούτσια. «Είχα γυρίσει από έναν τραυματισμό και τα παπούτσια μου ήταν έτσι. Πέτυχα κάποια γκολ, μοίρασα ορισμένες ασίστ και σκέφτηκα πως αυτά ήταν τα τυχερά μου παπούτσια και έπρεπε να τα κρατήσω», είχε αναφέρει τότε ο Γκρίλις.

Ο Γκρίλις συνηθίζει να μην σηκώνει ψηλά τις κάλτσες του
Τα ξεφτισμένα γούρικα παπούτσια του Γκρίλις
Με αυτά τα παπούτσια οδήγησε το 2019 την Άστον Βίλα στην Πρέμιερ Λιγκ