Λατρεύεται σε κάθε γήπεδο και θα συνεχίσει να λατρεύεται. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή στις 14 Νοεμβρίου του 2020, σκορπίζοντας τη θλίψη σε όλο τον κόσμο. Τα όσα γίνονται γνωστά μετά από το θάνατό του για τις ευθύνες και τις αλληλοκατηγορίες, συνεχίζουν να προκαλούν θλίψη και μελαγχολία. Η θλίψη ήταν μεγάλη σε όλο τον κόσμο, αλλά η Αργεντινή και η Νάπολη ήταν τα δύο κέντρα της θλίψης, του πένθους και της απώλειας. Το «Σαν Πάολο» στην Νάπολη μετονομάστηκε ήδη σε «Ντιέγκο Μαραντόνα» και στην Αργεντινή οι τιμές συνεχίζονται και θα συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμα.
Λίγο πριν από το παιχνίδι της εθνικής Αργεντινής με την Χιλή για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022, η αποστολή της εθνικής ομάδας με επικεφαλής τον Μέσι έκανε τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ντιέγκο έξω από το νεότευκτο γήπεδο «Madre de Ciudades Stadium». Στο καινούριο αυτό γήπεδο θα γίνονταν αρκετά παιχνίδια του Κόπα Αμέρικα, αλλά η Αργεντινή δεν θα φιλοξενήσει τελικά τη διοργάνωση, η οποία παραμένει στον αέρα, αφού και για την Βραζιλία υπάρχουν αρκετές διαφωνίες.
Το άγαλμα του Ντιέγκο θα στέκεται έξω από το γήπεδο σαν ένας άλλος φύλακας της μπάλας. Της μπάλας που λάτρεψε και με αυτήν στα πόδια κατέκτησε όλο τον κόσμο. Της μπάλας που με αυτήν στα πόδια προσπάθησε πολλές φορές να ντριμπλάρει τους δαίμονές του. Θα είναι επίσης πάντα εκεί για να θυμίζει σε όσους ίσως δεν τον φρόντισαν και δεν τον τίμησαν όσο έπρεπε και όταν έπρεπε. Το άγαλμά του θα είναι εκεί τέλος, για να θυμίζει ότι σε σχεδόν όλα τα γήπεδα του κόσμου θα λατρεύεται σαν Θεός.