Ο τρόπος με τον οποίο ο Μαρτίνς μίλησε για τον Ολυμπιακό, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη ζωή στην Ελλάδα, για τους στόχους του, ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενος. Έχει εκφράσει, άλλωστε, με πολλούς τρόπους τα συναισθήματα που του προκελεί αυτή η -έως τώρα- τριετής συνεργασία με την ομάδα του Πειραιά.

Τα είπε ξανά και μάλιστα με ιδιαίτερο τρόπο, στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνέντευξης που παραχώρησε στα κανάλια Novasports.

Ο Πέδρο, όμως, απέδειξε ότι πάνω από όλα είναι άνθρωπος και μετά επαγγελματίας, όταν μίλησε για τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΠΑΕ. Για τον επικεφαλής, Νίκο Γαβαλά, για τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου, Βασίλη Δούκα, για την μεταφράστρια, Μαρίνα Τσαλή, για την υπεύθυνο του OlympiacosTV, Πάρη Φραγκούλη.

Ασφαλώς, δεν είναι τυχαία όλα όσα έχει πετύχει ο Πορτογάλος προπονητής. Σε εκείνον οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δεν είναι από τους ανθρώπους, που κοιτάζουν μόνο τη δουλειά τους. Βλέπει δίπλα του ο Μαρτίνς. Παρατηρεί, ενημερώνεται και βέβαια αναγνωρίζει. Αυτό, ίσως, είναι το σημαντικότερο κίνητρο για όλους εκείνους, που εργάζονται δίπλα του. Σε όποιο… γήπεδο κι αν ποίζουν.

(Από αριστερά) Ο Βασίλης Δούκας, ο Πάρης Φραγκούλης, ο Νίκος Γαβαλάς και η Μαρίνα Τσαλή.
Ο Πέδρο μίλησε πό καρδιάς για όλα τα στελέχη της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της ΠΑΕ.