Ο Μάσιμο Αλέγκρι επέστρεψε και επίσημα στην τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους μετά από δύο χρόνια, αντικαθιστώντας τον Αντρέα Πίρλο. Πριν από την επίσημη ανακοίνωσή της για την επιστροφή του Αλέγκρι, η Γιουβέντους είχε προαναγγείλει την άφιξή του με… κρυπτογραφημένα μηνύματά της στους λογαριασμούς της στα σόσιαλ μίντια.

Δύο κρυπτογραφημένα μηνύματα που θα έφεραν σε δύσκολη θέση ακόμα και τον Ρόμπερτ Λάνγκτον, τον πετυχημένο λογοτεχνικό ήρωα (και στη συνέχεια και κινηματογραφικό με τον Τομ Χανκς να τον υποδύεται) του Νταν Μπράουν που πρωταγωνιστεί στα βιβλία του, με πιο γνωστό και πετυχημένο το «Κώδικας Ντα Βίντσι».

Ο καθηγητής Λάνγκτον καλείται να λύσει τα μυστήρια του κόσμου μέσα από σημάδια, κώδικες και κρυπτογραφημένα μηνύματα. Στην περίπτωση της Γιουβέντους όμως, θα τα έβρισκε σκούρα. Διότι τα μηνύματα φανέρωναν την αλήθεια μόνο στους πολύ μυημένους οπαδούς της Γιουβέντους που ήξεραν καλά τον Αλέγκρι από την πρώτη του θητεία. Το πρώτο μήνυμα ήταν ένας χάρτης της… Μινεσότας. Άντε να βρει τώρα ο καθηγητής Λάνγκτον τι μπορεί να εννοούσε η Γιουβέντους. Το δεύτερο ήταν ένα… παλτό στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λάνγκτον μπορεί να έλυσε τον κώδικα Ντα Βίντσι, αλλά μπροστά τον… κώδικα Αλέγκρι, μάλλον θα σήκωνε τα χέρια.

Εκεί όμως, μπορούσαν να τον βοηθήσουν οι οπαδοί της Γιουβέντους. Το πρώτο μήνυμα με το χάρτη της Μινεσότας παρέπεμπε σε μία ιστορία που έχει πει ο ίδιος ο Αλέγκρι. Όταν ήταν μικρός, πήγε με τον παππού του σε ιπποδρομίες και πόνταρε σε ένα άλογο που το έλεγαν… Μινεσότα. Ο ταμίας των ιπποδρομιών του είπε: «είναι πιο πιθανό να γίνεις προπονητής σε μεγάλη ομάδα, παρά να νικήσει αυτό το άλογο». Τελικά όμως έγιναν και τα δύο! Ο Αλέγκρι έγινε ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς και η… Μινεσότα κέρδισε την κούρσα! Το δεύτερο μήνυμα με το παλτό παρέπεμπε πάλι στον Αλέγκρι. Σε ένα παιχνίδι της σεζόν 2014-2015, η Γιουβέντους νικούσε 3-1 στην έδρα της Κάπρι.

Οι παίκτες του Αλέγκρι χαλάρωσαν και δέχθηκαν γκολ για το 2-3. Τότε έβγαλε το παλτό του και το πέταξε στον αγωνιστικό χώρο! Οι μυημένοι οπαδοί της Γιουβέντους είχαν λύσει τον Κώδικα Αλέγκρι πριν από την ανακοίνωση. Οι υπόλοιποι περίμεναν την ανακοίνωση και τις λύσεις του κουίζ!