Ώρα τελικού στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Βιγιαρεάλ παίζουν στο Γκντανσκ της Πολωνίας για το στέμμα του Γιουρόπα Λιγκ (Τετάρτη, 22:00). Εκτός από τους οπαδούς των δύο ομάδων, αρκετοί παίκτες έχουν και πολλούς προσωπικούς φαν. Ειδικά αυτοί της Γιουνάιτεντ που είναι πιο γνωστοί και λαμπεροί στο ευρύ κοινό. Αυτοί της Βιγιαρεάλ όμως, είναι πρότυπα μίας ολόκληρης πόλης. Η σύνδεση των ομάδων με τις μικρές πόλεις τους είναι πάντα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο και παίζει μεγάλο ρόλο. Δύο από τους παίκτες όμως, έχουν το δικό τους κοινό που είναι λίγο διαφορετικό. Το κοινό αυτό αποτελείται από… μαθητές!

Οι δύο παίκτες με το φανατικό, μαθητικό κοινό είναι ο Μάρκους Ράσφορντ και ο Μανού Τριγκέρος. Ο στράικερ της Γιουνάιτεντ πρωτοστάτησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τη συνέχιση των μαθητικών γευμάτων, τα οποία αρχικά είχαν διακοπεί από την αγγλική κυβέρνηση όταν έκλεισαν και τα σχολεία. Πολλοί από τους γονείς των παιδιών όμως, συνέχιζαν να δουλεύουν ή ήταν σε αναστολή εργασίας. Ο Ράσφορντ θυμήθηκε τα δικά του παιδικά χρόνια, όταν γυρίζοντας από το σχολείο έπρεπε να περιμένει τη μητέρα του για να φάει κάτι. Έφτασε μέχρι τη βουλή και τα κατάφερε… Τα παιδικά γεύματα συνεχίστηκαν και σε μερικές περιοχές μάλιστα, εμπλουτίστηκαν σε τρόφιμα. Ο νεαρός Άγγλος στράικερ βρήκε βοήθεια και από άλλους παίκτες, αλλά και καλλιτέχνες ή σεφ της Αγγλίας.

Ο Μανού Τριγκέρος της Βιγιαρεάλ από την πλευρά του είναι δάσκαλος! Όχι μόνο κατ΄όνομα με… πτυχίο στον τοίχο του σπιτιού του! Διδάσκει σε σχολεία της πόλης της Βιγιαρεάλ ως συμπληρωματικός δάσκαλος, κάνοντας την πρακτική! «Το λατρεύω. Η διδασκαλία των παιδιών είναι ικανοποιητική, σε εκπλήσσουν κάθε μέρα», σχολίασε σε παλιότερη συνέντευξή του ο Τριγκέρος για τη διδασκαλία και συνέχισε: «διασκεδάζω μαζί τους, δεν είμαι ο ‘αυστηρός πατέρας’, αλλά όταν είναι απαραίτητο είμαι τυπικός και σοβαρός. Απελευθερώνει το μυαλό σου. Τα ποδοσφαιρικά αποδυτήρια είναι δυσκολότερα από μια σχολική τάξη. Οι μαθητές μου είναι απίστευτοι. Πάντα με εκπλήσσουν, ποτέ δεν είμαι προετοιμασμένος για όσα μπορεί να με ρωτήσουν. Με ρωτούν και για το ποδόσφαιρο, ειδικά όταν χάνει η ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος και κάθε φορά φεύγω ευτυχισμένος από το μάθημα».

Οι δύο παίκτες θα έχουν ένα ξεχωριστό ατομικό φαν κλαμπ. Αυτό των μαθητών…