Δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τον Πάμπλο Γκαρσία, σε αυτό το χαμηλό επίπεδο μπορεί να βρίσκεται μόνον ο ΠΑΟΚ που τον ανέχεται και ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο ψηλά από όλη αυτήν την κατάσταση.

Από κει και πέρα αυτό που προέχει τώρα για τους ερυθρόλευκους είναι το κεφάλαιο «επόμενη μέρα» και όπως φαίνεται οι πρώτες προσθήκες θα αφορούν την επίθεση, καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την υπόθεση του Τικίνιο και ενός εξτρέμ.

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός θα πάει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με το πλεονέκτημα της έτοιμης ομάδας. Ο «σκελετός των τριών» φάνηκε και στον τελικό, αφού ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θεωρείται πλέον ο «ακρογωνιαίος λίθος» της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής και μπροστά του υπάρχουν ο Γιαν Εμβιλά και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Γάλλος στον κανονικό του ρόλο, στον άξονα της μεσαίας γραμμής κι όχι στόπερ που έπαιξε από ανάγκη, ενώ για τον Μαροκινό δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.  Εξυπακούεται ότι δίπλα τους θα υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες όλοι αυτοί που ήταν και οι βασικοί συντελεστές της κατάκτησης του 46ου πρωταθλήματος, όμως σε κάθε ενδεκάδα είναι σημαντικό να υπάρχει η «πυξίδα» που θα καθορίζει την πορεία της…