Στα τελευταία Μουντιάλ έχουν ξεχωρίσει εξωαγωνιστικά δύο πράγματα. Το ένα ήταν… εφιάλτης για τα αυτιά και το άλλο… εφιάλτης για τα μάτια! Το πρώτο ήταν οι βουβουζέλες που αποτέλεσαν το πολύ κακό σάουντρακ του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ο διαπεραστικός τους ήχος σημάδεψε το τουρνουά του 2010 και αρκετοί φίλαθλοι νιώθουν… ζαλάδα ακόμα και τώρα όταν τις θυμούνται.

Αρκετά χρόνια και δύο Μουντιάλ νωρίτερα, ο εφιάλτης για τα… μάτια ήταν το κούρεμα του Ρονάλντο! Του Βραζιλιάνου Ρονάλντο, το «φαινόμενο». Ο σούπερ σταρ της Βραζιλίας προερχόταν από έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ενώ ο τελικός του 1998 κόντρα στην Γαλλία δεν είχε ξεχαστεί ακόμα και το ερώτημα «τι συνέβη στον Ρονάλντο» ήταν ξανά στην επικαιρότητα.

Ο Ρονάλντο κατάφερε να τα βάλει όλα αυτά σε δεύτερη μοίρα με το… κούρεμά του! «Ασχολούνταν όλοι με τον τραυματισμό μου, με το εάν είμαι έτοιμος, εάν έχουμε καλή ομάδα να κατακτήσουμε το τρόπαιο και άλλα τέτοια. Μία μέρα πριν από την προπόνηση έκανα αυτό το κούρεμα. Όταν με είδαν οι συμπαίκτες μου, γελούσαν όλοι και με κορόιδευαν. Τους ρώτησα εάν τους αρέσει, μου απάντησαν ‘όχι’, αλλά το θέμα της προπόνησης ήταν πλέον το κούρεμα. Έτσι αποφάσισα να το κρατήσω και όντως από την επόμενη ημέρα όλος ο κόσμος ασχολούνταν με αυτό, η… ντρίμπλα είχε πετύχει», θυμήθηκε ο Ρονάλντο για το κούρεμα που είχε κάνει πάταγο το καλοκαίρι του 2002, αλλά στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από όλα τα παιδιά που κουρεύτηκαν έτσι, αλλά και από τις… μητέρες τους! Ο Ρονάλντο εμπνεύστηκε για το κούρεμα από το χαρακτήρα «Κασκάο» μίας σειράς κόμικ.

Ο Κασκάο παίζει μπάλα και ονειρεύεται να γίνει… Ρονάλντο, ο οποίος αντέγραψε το κούρεμά του!