Παιχνίδια με την ιστορία. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έπαιζε στο μεγαλύτερο τμήμα της σεζόν με την… κούπα στα χέρια. Οι «ροχιμπλάνκος» του Σιμεόνε έφτασαν τη διαφορά από τα δύο «θηρία» του ισπανικού ποδοσφαίρου, την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα σε διψήφια νούμερα και κάλπαζαν για την επιστροφή τους στην κορυφή. Όλα αυτά μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν και άρχισε να στέλνει δώρα στους αντιπάλους της με συνεχόμενες γκέλες που συνεχίστηκαν και τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα ο τίτλος να κριθεί πλέον στο νήμα!

Για πολλούς η Ατλέτικο ετοιμαζόταν για χαρακίρι, αλλά οι «ροχιμπλάνκος» δεν ήθελαν να… προδώσουν την ταυτότητά τους, την ιστορία τους και το πάθος τους για τα θρίλερ. Θρίλερ στα οποία όμως χαμογελάνε πάντα αυτοί. Από τους 10 τίτλους πρωταθλήματος που έχει κατακτήσει η Ατλέτικο, τους 9 τους έχει κατακτήσει την… τελευταία αγωνιστική! Για τους 8 από αυτούς, η Ατλέτικο είχε την κατάκτηση στα χέρια της και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ στην άλλη περίπτωση το πρωτάθλημα δεν ήταν στο χέρι της, αλλά τελικά το κατέκτησε!

Την τελευταία φορά που ανέβηκε στο θρόνο του ισπανικού πρωταθλήματος η Ατλέτικο, πήρε τη χρυσή ισοπαλία στο «Καμπ Νου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με προπονητή φυσικά τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Την προηγούμενη φορά, το 1995-1996 με τον Πάντιτς εκ των πρωταγωνιστών, η Ατλέτικο νίκησε την Αλμπαθέτε με 2-0 και τον… Ντιέγκο Σιμεόνε να πετυχαίνει το πρώτο γκολ! Την Κυριακή παίζει στην έδρα της Βαγιαδολίδ και εάν νικήσει, θα πανηγυρίσει έναν ακόμα τίτλο, χαμογελώντας σε ένα ακόμα αγαπημένο της θρίλερ. Για αυτό το πάθος για τα θρίλερ, ο (αρχηγός της Ατλέτικο) Κόκε έλεγε πριν από μερικές ημέρες: «είμαστε η Ατλέτικο. Εάν δεν υποφέρουμε, δεν είμαστε ο εαυτός μας».