Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1987 στην Καέν (ή Καν πιο σωστά), της Βόρειας Γαλλίας. Το καλοκαίρι του 2001, έφηβος πλέον, ξεχώριζε στο ποδόσφαιρο σάλας, με τη φανέλα της τοπικής ομάδας. Τα κατάφερνε εξαιρετικά, είχε ήδη αρχίσει να προσελκύει πάνω του τα βλέμματα, αλλά δεν έδειχνε ιδιαίτερα… ζεστός για το χορτάρι. Προτιμούσε την ταχύτητα, την ένταση και τους περιορισμούς της σάλας.

Την οπτική του 14χρονου Γιουσέφ άλλαξε η είδηση που τάραξε τα νερά του γαλλικού αθλητισμού εκείνο το καλοκαίρι: Η Παρί Σεν Ζερμέν έφερε στην Ευρώπη τον Ροναλντίνιο! Το ανερχόμενο αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Οι πιτσιρικάδες, που ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο ήταν λογικό να… κολλήσουν με τον «Ρόνι». Τα ΜΜΕ τον ακολουθούσαν παντού, οι τηλεοράσεις έδειχναν συνεχώς τα μαγικά κόλπα του με την μπάλα, η επιρροή του στην ποδοσφαιρική κοινωνία της Γαλλίας ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Ο Γιουσέφ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Και εκείνο το καλοκαίρι, του 2001, πήρε την απόφαση να συνδυάσει το ποδόσφαιρο σάλας με το 11χ11. Αμέτρητες ώρες προπονήσεων, στο παρκέ και στο χορτάρι, παιχνίδια με φίλους, συναγωνισμός και προσπάθεια μίμησης του μεγάλου ινδάλματος.

Σε εκείνη την ομάδα της Παρί αγωνιζόταν ο μετέπειτα παίκτης του Ολυμπιακού, Ντιντιέ Ντομί, καθώς και o νυν τεχνικός της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα! Έτσι τα φέρνει η ποδοσφαιρική μοίρα: Δυο δεκαετίες αργότερα, ο Ελ Αραμπί να… εκτελεί την ομάδα που προπονεί ο άλλοτε παίκτης εκείνης, που θαύμαζε όταν ήταν πιτσιρικάς.

Με τον Ροναλντίνιο, έμελε να συναντηθούν 16 χρόνια αργότερα. Ο Ελ Αραμπί δεν έχασε την ευκαιρία. Η σέλφι με τον βραζιλιάνο σούπερ σταρ του παρελθόντος, βγήκε. Και συνοδεύεται από την σαφή επεξήγηση: «Υπάρχει μόνο ένας Ροναλντίνιο! Σε ευχαριστώ που μου έδειξες το ποδόσφαιρο».

Πίσω στο Καέν, στις αρχές του 21ου αιώνα, η λατρεία για το ποδόσφαιρο υπήρχε, το ταλέντο ήταν δεδομένο. Και όταν βρέθηκε και το κίνητρο για να δώσει την απαραίτητη ώθηση για σκληρή δουλειά, τότε το μέλλον προδιαγράφηκε λαμπρό. Ο Γιουσέφ έπαιξε στα τμήματα υποδομής της ομώνυμης ομάδας. Ακολούθησαν οι Νέοι της Ερβίλ και της Μοντβίλ, πριν από την επιστροφή στην Καέν. Ο Μαροκινός είχε γίνει, πια, 20 ετών, ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Σάλας της Γαλλίας, αλλά αποφάσισε να αφοσιωθεί στο 11χ11. Προωθείται στην πρώτη ομάδα, την πρώτη σεζόν έχει περιορισμένο ρόλο, αλλά τις δυο επόμενες σκοράρει 28 φορές σε 70 αγώνες.

Το καλοκαίρι του 2011, μια δεκαετία έπειτα από το… ταρακούνημα από τον Ροναλντίνιο, ο Ελ Αραμπί παίρνει μεταγραφή για την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας έναντι 7.5 εκατ. ευρώ! Πέτυχε 16 γκολ σε 27 αγώνες και η Γκρανάδα προσέφερε 5 εκατ. για να τον πάρει στην Ισπανία. Τα 44 γκολ στην Ιβηρική, του άνοιξαν ξανά το δρόμο προς την Αραβική Χερσόνησο, αυτή τη φορά στο Κατάρ, όπου τον υποδέχθηκε πρώτα η Λεκβίγια και στη συνέχεια η Αλ Ντουχαΐλ. Από εκεί τον απέκτησε ο Ολυμπιακός τον Ιούλιο του 2019. Τα υπόλοιπα είναι (ερυθρόλευκη) ιστορία, γραμμένη με 55 γκολ!