Το καλοκαίρι του 2012, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, ο οποίος προερχόταν από εξαιρετική σεζόν στην Ξάνθη. Στα 21 χρόνια του, τότε, μεγαλωμένος στην Ακαδημία της Στουτγκάρδης, έπιασε λιμάνι με προοπτική να αποτελέσει μια αξιόλογη λύση για τα «φτερά» της επίθεσης.

Ο Ζαρντίμ είχε μόλις διαδεχθεί τον Βαλβέρδε και μέσα από την καλοκαιρινή προετοιμασία, επιχειρούσε να αξιολογήσει το ρόστερ. Στον Βλαχοδήμο έβλεπε στοιχεία, αλλά όχι το πακέτο που ήθελε από έναν εξτρέμ. Τότε, λοιπόν, ο Πορτογάλος έκανε μια πρόταση στον πιτσιρικά: Να τον γυρίσει πιο πίσω και να τον μετατρέψει σε έναν σύγχρονο φουλ μπακ. Ο Βλαχοδήμος δεν δέχθηκε. Και σήμερα ανήκει στην Δυναμό Δρέσδης, της Γ’ Κατηγορίας στην Γερμανία. Ενδιάμεσα, δεν κατάφερε να στεριώσει σε Άουγκσμπουργκ. Πλατανιά, Εργοτέλη, Νιμ, Παναθηναϊκό και Σόνενχοφ.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο Ανδρούτσος έμαθε ποτέ για το πάθημα του Βλαχοδήμου. Το θέμα είναι ότι περασμένο καλοκαίρι αποδέχθηκε με προθυμία την πρόκληση της νέας θέσης. Μετατράπηκε σε δεξιό μπακ και βρήκε το ρόλο του στον Ολυμπιακό.

Οι ευκαιρίες ποτέ δεν χάνονται. Κάποιος αρπάζει αυτές που εσύ χάνεις…