Η εποχή Μαρτίνς συνεχίζει να προσθέτει σελίδες στην «κόκκινη βίβλο». Και μια από αυτές αφορά αναμφίβολα τον Αλέξη Καλογερόπουλο. Ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει το μέλλον, αλλά ο 16χρονος αμυντικός έγραψε ιστορία ως ένας από τους νεότερους ποδοσφαιριστές, που έχουν φορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού σε επίσημο παιχνίδι.

Όταν η Ελλάδα κατακτούσε το EURO, ο Καλογερόπουλος βρισκόταν ακόμα στην κοιλιά της μητέρας του! Γεννήθηκε στην Ηλεία, στις 26 Ιουλίου 2004 και ντύθηκε στα ερυθρόλευκα τον περασμένο Σεπτέμβριο, προερχόμενος από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ολυμπιακός κατέβαλε το προβλεπόμενο αντίτιμο και ενέταξε στο δυναμικό του ένα από τα πιο λαμπερά ταλέντα σε αυτή την ηλικία στην Ελλάδα. Μέλος της Εθνικής Παίδων, ο Καλογερόπουλος έλαβε μέρος και στο διεθνές τουρνουά “Vlatko Markovic” στην Κροατία, τον Απρίλιο του 2019, όπου προκάλεσε αίσθηση! Η Ελλάδα ηττήθηκε από το Μεξικό, αλλά νίκησε την Σερβία, την Κροατία και την Ν. Κορέα, για να κατακτήσει την 3η θέση. Ο τότε 14χρονος, Αλέξης, κέντρισε το ενδιαφέρον των σκάουτ. Και όταν λίγους μήνες αργότερα, ο προπονητής του στην Εθνική Παίδων, Θοδωρής Ελευθεριάδης, επέστρεψε στον Ολυμπιακό, δρομολόγησε και τις εξελίξεις για τη μεταγραφή.

Ο Αλέξης εντάχθηκε στην «ερυθρόλευκη» Κ17, καθιερώθηκε άμεσα από τον Δημήτρη Μαυρογενίδη, αλλά η πανδημία διέκοψε τα «μικρά» πρωταθλήματα. Και από τον περασμένο Νοέμβριο, μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, ο 16χρονος περιορίστηκε σε ατομικές προπονήσεις. Πριν από δυο μήνες, στην τελευταία διακοπή για τις Εθνικές Ομάδες, ο Μαρτίνς κάλεσε τον πιτσιρικά στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Και αμέσως διέκρινε ότι πρόκειται για σπάνιο ταλέντο με μεγάλη προοπτική. Στο πλαίσιο αυτό, το ιατρικό και το τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας εκπόνησαν ένα πλάνο διατροφής και εκγύμνασης, ώστε το σώμα και η καθημερινότητα του Καλογερόπουλου να εξελιχθούν σε επαγγελματικά πρότυπα. Στον μήνα που ακολούθησε, το κορμί του μικρού ωρίμασε και «έδεσε». Στο διάστημα αυτό είχε την τύχη να προπονείται δίπλα στα ινδάλματά του: Τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, με τον οποίο συγκρότησε δίδυμο στην Τρίπολη, καθώς και με τον Ρούμπεν Σεμέδο, με τον οποίο αναμένεται να συνεργαστεί στην Λεωφόρο.