Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Οδυσσέας θέλησε να ακούσει το σαγηνευτικό τραγούδι των Σειρήνων, αλλά επέβαλε στους συντρόφους του να τον δέσουν στο κατάρτι και οι ίδιοι να βουλώσουν τα αυτιά τους με κερί. Για να μην ξεμυαλιστούν.

Εδώ και δυο χρόνια, οι ποδοσφαιρικές… Σειρήνες κάνουν τα πάντα για να δελεάσουν τον Μαρτίνς. Και τι δεν του έχουν τάξει. Εκατομμύρια ντιρχάμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ρωσικά ρούβλια, ακόμη και αγγλικές λίρες. Ο Πέδρο, όμως, παραμένει πιστός στον Ολυμπιακό. Δεν ντριμπλάρει, ούτε υπεκφεύγει όταν επαναλαμβάνει ότι έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο.

Το άκουσε το τραγούδι των Σειρήνων. Αλλά το αγνόησε. Όσοι έχουν την τύχη να συνομιλήσουν μαζί του, μπορούν να ερμηνεύσουν καλύτερα τη στάση του.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το χθεσινό γεύμα στην Πειραϊκή. Κάποια στιγμή, οι παίκτες αποχώρησαν. Έμεινε ο Πέδρο, οι συνεργάτες του και άλλα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο αγάπη, με την οποία μιλούσε για ποδόσφαιρο, ήταν παροιμιώδης. Η ζεστασιά με την οποία μιλούσε για τον Ολυμπιακό, για όλους στην ομάδα, για τη διοίκηση, για τη λατρεία του κόσμου, για την οικογενειακή ατμόσφαιρα, για το πρότζεκτ, δεν άφηναν το παραμικρό περιθώριο παρανόησης.

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός καλύπτει απόλυτα τον Μαρτίνς. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Και όλοι μαζί συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε…