Αρχικά, υπήρχε η πληροφορία πως ο Ολυμπιακός θα δώσει τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αυστρία. Κάτι αρκετά διαφορετικό σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια, όπου με τον Πέδρο Μαρτίνς, οι Πειραιώτες έδιναν πολλά φιλικά ματς και ο Πορτογάλος προπονητής χρησιμοποιούσε ουσιαστικά αγώνα με τον αγώνα και διαφορετική ενδεκάδα, πριν καταλήξει στις επιλογές που του «έκαναν».

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο Μιλς, αφού ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ «έκοψε» ένα παιχνίδι και έτσι οι Πειραιώτες θα δώσουν τρεις συνολικά αγώνες. Aυτές με αντιπάλους την Σλοβάτσκο, την Νόρτζελαντ και και την Σαμπάχ, για τις οποίες κάνουμε ξεχωριστή ανάλυση σε άλλες σελίδες.

Ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχει εξήγηση γι αυτή την απόφαση του 42χρονου τεχνικού. Αναλυτικότερα, στόχος του Μαρτίνεθ είναι να κάνει προσαρμογή στην προετοιμασία των επίσημων αγώνων.

Δηλαδή διαδοχικά ένταση, τακτική, κορύφωση και στη συνέχεια χαλάρωμα, ματς, αποκατάσταση και… πάλι από την αρχή. Τρεις φορές θα καταφύγει στη συγκεκριμένη λοιπόν τακτική. Προφανώς ο Ίβηρας προπονητής, θέλει να δώσει έμφαση και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να είναι σε πλήρη ετοιμότητα από άποψη… αντοχών στις 10 Αυγούστου και το πρώτο ματς με αντίπαλο τον ηττημένο του ζευγαριού της Γκενκ με την Σερβέτ.