Όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε ομαδικό, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που «κυριαρχεί» στα play off, εδώ και μια τριετία. Άλλωστε, οι Πειραιώτες έχουν ισάριθμες κατακτήσεις πρωταθλημάτων, στις τρεις φορές που πήραν μέρος στο «μίνι» πρωτάθλημα. Φυσικά, τα στατιστικά των «ερυθρόλευκων» προκαλούν… τρόμο και είναι αξιοσημείωτο πως σε σύνολο 30 παιχνιδιών, πανηγύρισαν 20 τρίποντα. Από την άλλη μεριά, σε έξι περιπτώσεις έμειναν στην ισοπαλία και σε τέσσερα ματς ηττήθηκαν.  

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις βέβαια που απώλεσαν βαθμούς, ουσιαστικά είχαν… «καθαρίσει» και μαθηματικά την υπόθεση τίτλος και τους… κόστισε η έλλειψη κινήτρου και οι δοκιμές σε πρόσωπα και συστήματα. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως οι Πειραιώτες συγκέντρωσαν τους 66 από τους 90 διαθέσιμους βαθμούς και έχουν μέσο όρο 2,2 βαθμούς, στην διοργάνωση.  

Σε ό,τι αφορά τα τέρματα, οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν… «νταμπλ σκορ» σε γκολ «υπέρ» και «κατά», αφού έχουν πανηγυρίσει 54 γκολ, ενώ σε 25 περιπτώσεις έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται. Μένει να δούμε αν και εφέτος οι Πειραιώτες θα επαναλάβουν τα «θαύματα» του παρελθόντος. Με την σημείωση πως η φετινή σεζόν είναι η πρώτη που ο Ολυμπιακός δεν θα μπει ως «αφεντικό» στη διοργάνωση, αλλά ξεκινώντας τη «μάχη» του ως 3ος.