Πράγματα και θαύματα έκανε με τη φανέλα της Νότιας Κορέας, ο Χουάνγκ Ινμπεόμ. Και έκανε όλο τον πλανήτη να «παραμιλάει» με τα επιτεύγματα του στo Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο «Κ.Π.» επικοινώνησε με μια παλιά «δόξα» του Ολυμπιακού, Ανδρέα Μπονόβα, ο οποίος αγωνιζόταν επίσης στη μεσαία γραμμή και είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Ασιάτη χαφ!

Αρχικά, ο κ. Μπονόβας είπε: «Το στιλ του μοιάζει πολύ με το δικό μου. Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, θα έλεγα πως πρώτα από όλα, έχει γρήγορη σκέψη και ταχύτητα. Πριν έρθει η μπάλα, ξέρει που είναι οι συμπαίκτες του. Τα τρεξίματα του, είναι μετρημένα. Παίζει πάντα με ψηλά το κεφάλι και έχει τον τρόπο να κάνει τα πάντα στο κέντρο. Να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις του άξονα και μάλιστα ισάξια! Ως «εξάρι», ως «οκτάρι», αλλά και σαν «δεκάρι» και συνέχισε λέγοντας: «Ο Χουάνγκ γνωρίζει πολύ καλά πότε να ξεμαρκαριστεί από τους αντιπάλους, πότε να πασάρει και πότε να «κουβαλήσει» τη μπάλα. Τα πνευμόνια του είναι τρομερά και το πιο σημαντικό είναι πως έχει εντυπωσιακή ηρεμία στο παιχνίδι του. Είναι τόσο σίγουρος στις αποφάσεις που παίρνει, ενώ και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι σπουδαία. Μπορεί να προστατεύσει άριστα τη μπάλα, χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια και είναι αξιοσημείωτο επίσης κάτι. Πως δεν χρονοτριβεί! Παίρνει πολύ άμεσα τις αποφάσεις του! Μπορεί να σταματήσει τη μπάλα με το δεξί πόδι για παράδειγμα, να «υποδεχτεί» τη μπάλα και με το αριστερό να τη δώσει άμεσα, με κάθετη πάσα. Το ποδόσφαιρο του είναι προωθητικό! Δε γυρίζει τη μπάλα πίσω και δεν παίζει πλάγια τη μπάλα. Βλέπει μόνο μπροστά! Έχει το γήπεδο στο… πιάτο! Είναι ένας παίκτης με τον οποίο η ομάδα κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και χρόνο»!

Συνέχισε λέγοντας ο κ. Μπονόβας, για τα όσα έχουμε δει και στον Ολυμπιακό: «Βλέπουμε πως και στην Ελλάδα, δίνει τη μπάλα στον Χάμες σε πρώτο χρόνο. Αυτό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση και δε χάνει ποτέ τη μπάλα από τα πόδια του. Βλέπουμε πως μπορεί να πέσουν ακόμα και τρεις ποδοσφαιριστές πάνω του αλλά αυτός να μείνει κάτοχος της μπάλας». Επιπροσθέτως, υπογράμμισε: «Πλέον, παίζει συνεχώς 90λεπτα. Τόσο με τον Ολυμπιακό αλλά και με την Εθνική ομάδα. Ο Χουάνγκ δεν είχε κάνει προετοιμασία με την ομάδα και γι αυτό είδαμε στο ξεκίνημα της σεζόν να βγάζει και αρκετούς τραυματισμούς και να μην παίζει σερί παιχνίδια. Όταν δεν έχεις κάνει προετοιμασία δεν είσαι έτοιμος αναπνευστικά και βγάζεις εύκολα μυικούς τραυματισμούς. Τώρα όμως αυτό άλλαξε, η φυσική του κατάσταση έχει βελτιωθεί και παίζει σε… άλλες ταχύτητες. Γίνεται συνεχώς καλύτερος. Βγάζει ασταμάτητα 90λεπτα. Η διάρκεια άλλωστε, είναι αυτή που σε καταξιώνει!».

Καταλήγοντας, για τις εμπειρίες που «μαζεύει» από το Μουντιάλ, ο παλαίμαχος μέσος του Ολυμπιακού, υπογράμμισε: «Ο συντελεστής δυσκολίας είναι μεγάλος στο Μουντιάλ και ο παίκτης δείχνει εκεί την κλάση του. Είδαμε πως ο Ινμπεόμ τα πήγε εξαιρετικά απέναντι σε παίκτεες όπως ο Βαλβέρδε και ο Μπεντακούρ και μετά κόντρα σε χαφ όπως της Γκάνας, της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας! Είναι μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό η παρουσία του Χουάνγκ, σε επίπεδο πρεστίζ αλλά και εμπειριών για τον παίκτη»!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΥΜΙΟΣ