Στην αρχική ενδεκάδα της Σενεγάλης, βρέθηκε ο Παπέ Σισέ, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αντίπαλο την Ολλανδία. Και η παρουσία του κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού στο σχήμα του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Αλιού Σισέ, αποτέλεσε για πολλούς έκπληξη, αφού στον Πειραιά, ο 27χρονος άσος έχει χάσει τη θέση του.

Πως όμως προέκυψε η παρουσία του Παπέ στην ενδεκάδα; Δύο τραυματισμοί, ήταν αυτοί που τον… έβαλαν μέσα. Όχι όμως στο κέντρο της άμυνας, αλλά στη θέση του αριστερού μπακ. Εκεί όπου ο Φοντέ Μπαλό- Τουρέ της Μίλαν και ο Ισμαίλ Γιάκομπς της Μονακό, δεν ήταν διαθέσιμοι. Έτσι, ο Αμπντού Ντιαλό, «μετατοπίστηκε» από το κέντρο της άμυνας στα αριστερά και εκεί ο Παπέ Σισέ, βρήκε… χώρο για να «τρυπώσει» στην ενδεκάδα και να πλαισιώσει τον Καλιντού Κουλιμπαλί. Κάνοντας δίδυμο με τον εξαιρετικό στόπερ της Τσέλσι, στο κέντρο της άμυνας.

Στην Σενεγάλη, υποστήριξαν πως ο αγώνας αυτός, ήταν μια μεγάλη πρόκληση για τον Σισέ και τα πήγε πολύ καλά, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, όπως η Ολλανδία. Οι Αφρικανοί τόνιζαν πως ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός, βρέθηκε να αγωνίζεται σε ένα νέο υψηλό επίπεδο, με ξεχωριστή πραγματικότητα. Για τον Αλιού Σισέ, ο στόπερ του Ολυμπιακού ήταν ένας «άσος» στο μανίκι και ανταπεξήλθε πολύ καλά. Το επιθετικό του στιλ, αλλά και η σωματική του διάπλαση, ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά στο κέντρο της άμυνας των Σενεγαλέζων και υπήρξε ικανοποίηση για τον άσο των πρωταθλητών Ελλάδας. Μάλιστα, η «Dailymail» στην κριτική της, του έβαλε τον βαθμό «6» (που ήταν εκ των κορυφαίων) και σχολίασε πως: «Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, μπορεί να είχε κάποιες ασταθείς στιγμές, αλλά γενικά τα πήγε καλά και κράτησε μέχρι τα τελευταία λεπτά, τους Ολλανδούς σε απόσταση».