Στους τρεις λόγους που ο Ολυμπιακός, «έτρεξε» τις διαδικασίες για να ανανεώσει το συμβόλαιο του Χάμες Ροντρίγκες, στάθηκε η «AS», στην κολομβιανή της έκδοση.

Ο πρώτος αφορά την επιρροή του στο παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο τρόπος με τον οποίο «μοιράζει» το παιχνίδι είναι εντυπωσιακός, αφού έχει 83,8% αποτελεσματικότητα στο μοίρασμα της μπάλας και 79,6% επιτυχία στις πάσες, στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου. Μια επίδοση καλύτερη σε σύγκριση με τον μέσο όρο των πέντε κορυφαίων παικτών της Σούπερ Λιγκ, σε αυτή τη στατιστική κατηγορία. Οι πετυχημένες σέντρες, τα σουτ προς την αντίπαλη εστία και οι ανακτήσεις της μπάλας στην περιοχή του αντιπάλου.

Εξάλλου, στέκονται στο κομμάτι του marketing, τονίζοντας πως είναι: «αστέρι με χαμηλό κόστος» και υπογραμμίζοντας πως τον παρά τον υψηλό μισθό του, η άφιξη του Χάμες ήταν μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό. O Κολομβιανός είχε αποφασίσει να φύγει από το Κατάρ, όπου σωματικά προβλήματα και προσωπικές αποφάσεις επηρέασαν τη συνέχεια του, οδηγώντας σε σκληρή κριτική. Παρά τις φήμες για επιστροφή στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, η μεταγραφική αγορά έκλεισε και η μόνη επιλογή ήταν οι διαπραγματεύσεις ως ελεύθερος. Έτσι, έλυσε το συμβόλαιο του με την Αλ Ραγιάν και έγινε συμπαίκτης του Μαρσέλο στην Ελλάδα. Τα οφέλη από την υπογραφή ενός σταρ όπως ο Χάμες, καλύπτουν το οικονομικό ζήτημα, όσον αφορά το marketing και το αντίκτυπο, καθώς ο σύλλογος προκαλεί ενδιαφέρον και σε άλλες αγορές όπως η Λατινική Αμερική και προωθείται στα κοινωνικά δίκτυα και στην πώληση αθλητικών ειδών όπως φανέλες.

Καταλήγοντας, υπάρχει η αναφορά πως μπορεί ο Ολυμπιακός εφέτος να απέτυχε στην Ευρώπη και να είχε μια πολύ «φτωχή» συγκομιδή στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά στον Πειραιά κοιτάνε και την επόμενη μέρα. Και πιστεύουν πως οι ηγετικές ικανότητες και η εμπειρία του Χάμες, θα τους βοηθήσουν να κάνουν το «άλμα» στις διοργανώσεις της UEFA. Σχολιάζεται από την «AS», πως ακόμα και αν δεν πάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και απλά βρεθεί στην πρώτη τετράδα της Σούπερ Λιγκ, ο Χάμες θα είναι ο κινητήριος «μοχλός» για τη νέα σεζόν. Άλλωστε μιλάμε για ποδοσφαιριστή που έχει γευτεί το Γιουρόπα Λιγκ με την Πόρτο, αλλά και τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ (αλλά και ισάριθμων Σούπερ Καπ) με την Ρεάλ Μαδρίτης.