Η άφιξη του Αγκιμπού στον Πειραιά, πέρυσι το καλοκαίρι, είχε τις ιδιαιτερότητές της. Ο τρόπος με τον οποίο ο χαφ από τη Γουινέα αποχώρησε από την Λιλ, δεν του επέτρεψε να φορέσει τα ερυθρόλευκα πριν από την 1η Ιουλίου. Κατά συνέπεια, ο νεαρός έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία. Και κατ’ επέκταση δεν είχε την ευκαιρία να γνωριστεί αγωνιστικά με τους συμπαίκτες του μέσα από τη κρίσιμη διαδικασία των έξι φιλικών αγώνων που δόθηκαν σε διάστημα οκτώ ημερών.

Με την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα εντάχθηκε στις προπονήσεις ο μικρός Καμαρά. Και παρά το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή του κάτι λιγότερο από 2 εβδομάδες προετοιμασίας με τους νέους συμπαίκτες του και είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί μόνο στο φιλικό με τον Άρη, έδειξε εξαρχής έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να εξελιχθεί σε βασική μονάδα.

Ομολογουμένως, κυρίως στο πρώτο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Αγκιμπού αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη για την ομάδα του Πειραιά. Ξεκίνησε με φόρα και μέχρι τη διακοπή για τα Χριστούγεννα πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ!

Ακολούθησε η συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα, ενώ με την επιστροφή του στην Ελλάδα, στα μέσα Γενάρη, άρχισε να παρουσιάζει σημάδια δικαιολογημένης κόπωσης. Έχοντας χάσει το σημαντικότερο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας και προερχόμενος ουσιαστικά από τη δεύτερη ομάδα της Λιλ, θα ήταν απίθανο για τον Αγκιμπού να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό για διάστημα 9-10 μηνών.

Αυτός είναι ο στόχος όμως για τη νέα σεζόν. Να ακολουθήσει, δηλαδή, ο Καμαρά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, να δουλέψει όπως πρέπει με το επιτελείο των πρωταθλητών και να γίνει με τέτοιο τρόπο η διαχείρισή του, ώστε να είναι σε θέση τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του που τόσο έλειψαν από το παιχνίδι της ομάδας στο τελευταίο τρίμηνο της σεζόν, να ξεδιπλώνονται του χρόνου για μεγαλύτερο διάστημα.

Με βασικά εφόδια, λοιπόν, το ταλέντο, την ταχύτητα την αποτελεσματικότητα και την προσαρμοστικότητα σχεδόν σε όλες τις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ, και με οδηγό τα όσα παρουσίασε στο πρώτο μισό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ο 21 ετών άσος γέννα μεγάλες προσδοκίες για τη δεύτερη σεζόν του στο Θρύλο,