Απέναντι σε budget δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε υποτιμητικές συμπεριφορές, σε προκλητικές δηλώσεις, το… γαλατικό χωριό του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει εγκατασταθεί στο Βελιγράδι για να ζήσει και πάλι μοναδικές στιγμές.

Στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Θρύλου ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετατρέπει με ακόμη πιο δικό του τρόπο στο παρκέ τη φιλοσοφία του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Οι κεφαλές της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχουν χαράξει εδώ και 11 χρόνια τη δική τους πραγματικά μοναδική πορεία στο διεθνές μπασκετικό στερέωμα.

Και μόνο το γεγονός ότι έπειτα από όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, φτάνουν στο σημείο να διεκδικούν ξανά την Ευρωλίγκα συνιστά άθλο.

Όσο κι αν προσπάθησε ο Αταμάν να μεταφέρει το άγχος και την πίεση στην πλευρά των ερυθρολεύκων, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτά βαραίνουν περισσότερο τους παίκτες της Εφές.

Ο Σλούκας, ο ΜακΚίσικ, ο Βεζένκοφ, ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης, ο Γουόκαπ, ο Ντόρσεϊ, ο Φαλ και η παρέα τους, είναι απόλυτα επιτυχημένοι και μόνο με το γεγονός ότι έφτασαν στην τετράδα. Και ξέρουν πολύ καλά ότι τώρα που έφτασαν τόσο κοντά στη βρύση, αποτελεί ευκαιρία ζωής για όλους τους να καταφέρνουν να πιουν νερό από την Κούπα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, κι αν δεν γίνει αυτό…….. πάντα άρρωστοι με τον Ολυμπιακό!