Η αίσθηση που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται από τις πρώτες κιόλας υποχρεώσεις του Ολυμπιακού Β’, σχετικά με τους παίκτες που βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο και θεωρούνται πιο έτοιμοι για να αναλάβουν ρόλο και στην πρώτη ομάδα, επιβεβαιώνεται διαρκώς.

Με τελευταίο παράσημο την εικόνα που όλοι είδαμε στο «Κλ. Βικελίδης». Τόσο ο Μπαγκαλιάνης, όσο και ο Κίτσος, δικαίωσαν ξανά τον Ιμπαγάσα και τον Μαρτίνς, οι οποίοι ξεκάθαρα τους έχουν ξεχωρίσει.

Ειδικά στο πρόσφατο παιχνίδι είχε ιδιαίτερη σημασία η παρουσία τους, διότι συνεργάστηκαν άμεσα με έναν από τους πλέον εμβληματικούς αμυντικούς στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού.

Μαζί, ο Πέτρος και ο Φώτης, φτάνουν τα χρόνια του Αβραάμ. Και δείχνουν ότι εκτός από το ταλέντο διαθέτουν και την αντίληψη για να μάθουν πλάι του. Αυτό που είδαμε στην έδρα του Άρη είναι μία συνέχεια των όσων συμβαίνουν στο Ρέντη και ασφαλώς προδιαθέτουν για τη συνέχεια.

Είναι ακόμη νωρίς για να προδιαθέσει κανείς για όσα πρόκειται να συμβούν την επόμενη σεζόν, επίκεινται αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά με βάση την εικόνα που έχει διαμορφωθεί εδώ και μήνες και που φωτίστηκε ακόμη περισσότερο κόντρα στον Άρη, ο Μπαγκαλιάνης δεν μπορεί να μην είναι μέλος της επόμενης πεντάδας των στόπερ. Έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να δουλέψει περισσότερο και με τους Σωκράτη και Μανωλά, καταλαβαίνει κανείς ότι ο νεαρός κεντρικός αμυντικός έχει μπροστά του μία ευκαιρία ζωής.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Κίτσο, τον οποίο βέβαια ο Μαρτίνς έχει παρουσιάσει εδώ και μήνες. Η διαφορά είναι ότι ο νεαρός αριστερός μπακ προέρχεται από αλλαγή θέσης και ασφαλώς χρειάζεται χρόνο, ενώ ο Μπαγκαλιάνης δείχνει πραγματικά έτοιμος για να ανταποκριθεί σε ενεργό ρόλο, τουλάχιστον σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Προφανώς είναι κι άλλα πρόσωπα, που προϊδέασαν για τη συνέχεια. Δεν ανήκουν όλοι στην ίδια κατηγορία. Όπως είναι ο Τζολάκης, ο οποίος ξεκάθαρα υπολογίζεται από τον Πέδρο εδώ και δύο χρόνια, αλλά έχοντας μπροστά του τον σπουδαίο Βατσλίκ, ήταν λογικό εφέτος να περιοριστεί σε συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Β’.