Από 17 Μαραθωνίους οι Μαντί και Μπουχαλάκης, και άλλους 15 ο Μασούρας μέσα στους τελευταίους 20 μήνες!

Η εικόνα του Ολυμπιακού σε αρκετούς από τους αγώνες στην πορεία της εφετινής σεζόν, δεν ήταν η προσδοκώμενη. Και αυτό είναι κάτι που ασφαλώς παραδέχονται οι «ερυθρόλευκοι». Ακόμη και δημοσίως έχει τοποθετηθεί σχετικά ο Μαρτίνς. Δικαιολογίες πάντα υπάρχουν< αλλά δεν είναι δυνατόν εξηγήσουν τα πάντα.

Η κριτική είναι λογικό να υπάρχει, ειδικά σε αυτό το επίπεδο, αλλά αποκτά πραγματική σημασία όταν έχει βάσεις. Και όχι όταν της προσδίδεται ισοπεδωτικός χαρακτήρας.

Το προφανές είναι να βγει ο καθένας και να πει ότι ο Μαντί Καμαρά, ο Μπουχαλάκης και ο Μασούρας δεν έχουν τη σταθερότητα των προηγούμενων χρόνων στην απόδοσή τους.

Επόμενο είναι να απορήσει κανείς με τα συγκεκριμένα παραδείγματα, από τη στιγμή που υπάρχουν άλλες πιο τρανταχτές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με πολλαπλάσιο κόστος και υποπολλαπλάσια προσφορά στην ομάδα.

Προφανώς, δεν είναι τυχαία τα συγκεκριμένα παραδείγματα. Πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές, στους οποίους ο Πέδρο έχει βασιστεί περισσότερο στην τελευταία τριετία, που συνοδεύεται και από ισάριθμες κατακτήσεις του πρωταθλήματος. Είναι παίκτες, τους οποίους ο Πέδρο εμπιστεύτηκε και δικαιώθηκε. Και είναι ελάχιστοι οι συμπαίκτες τους, οι οποίοι θα έμπαιναν στην ίδια… ζυγαριά. Δεν είναι της παρούσης τέτοιες συγκρίσεις, ωστόσο το πρέπον είναι να αναδειχθούν συγκεκριμένα πράγματα που αποτελούν την πιο χειροπιαστή δικαιολογία για την εικόνα που κατά διαστήματα παρουσιάζει η συγκεκριμένη τριάδα.

Τους τελευταίους 20 μήνες, από την επανέναρξη του πρωταθλήματος έπειτα από την πρώτη καραντίνα και μέχρι τώρα, στο διάστημα της πανδημίας, δηλαδή, κατά το οποίο ο Ολυμπιακός σφραγίζει τρεις διαδοχικούς τίτλους, ο Μαντί, ο Μασούρας και ο Μπουχαλάκης μετρούν τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με τον Ολυμπιακό και την Εθνική τους ομάδα.

Μόνο που ο αριθμός των αγώνων ελάχιστη σημασία έχει μπροστά στο χρόνο συμμετοχής. Και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις αναφερόμαστε σε γεμάτες παρουσίες.

Από τον Ιούνιο του 2020 ο Μαντί μετράει συνολικά με τον Θρύλο και την Γουινέα 7310′ συμμετοχής, δηλαδή 81 ολόκληρα 90λεπτα. Και με τη συντηρητική αναγωγή των 9 χιλιομέτρων ανά 90λεπτο κατά μέσο όρο, έχει καλύψει απόσταση 731 χιλιομέτρων! Συνεπώς, μέσα σε  20 μήνες έχει τρέξει 17,5 Μαραθωνίους!

Το ίδιο διάστημα ο Μπουχαλάκης έχει 7260′ συμμετοχής, δηλαδή κάλυψε 17,2 Μαραθώνιους και Μασούρας 6385′, δηλαδή 15 Μαραθώνιους!

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πόση καταπόνηση κουβαλούν αυτοί οι παίκτες, που εκτός από τον αγωνιστικό χώρο μέτρησαν και εκατοντάδες ώρες πτήσεων.

Αναγκαία η κριτική, αλλά έχει αξία όταν γίνεται σε συνάρτηση με τις πραγματικές συνθήκες, που βιώνουν οι αθλητές.