Σε αφιέρωμα που είχε κάνει η έγκυρη ιστοσελίδα «goal», τον Ιούλιο του 2021, είχε συμπεριλάβει τον Νταμπό, σε αφιέρωμα για τα νέα αστέρια της σεζόν 2018-19, με τίτλο: «Ποιος είναι ο νέος Εμπαπέ; Εδώ είναι μέσα στα δέκα ταλέντα που πρέπει να δείτε στο φετινό πρωτάθλημα». Σχετικά με τα υπόλοιπα ονόματα που βρίσκονται στο δημοσίευμα, είναι αυτά των Τίμοθι Γουέα, Μαρτίν Τεριέρ, Ουμάρ Σολέτ, Στάνλει Ενσοκί, Τζόναθαν Ικονέ, Ρέο Γκρίφιθς, Βίιλεμ Γκέμπελς, Φερχάτ Τσογκαλάν και Ραγιάτ Αιτ Νουρί.

Ανέφερε μεταξύ άλλων το «Goal» πως: «Υπήρχε μεγάλη ανησυχία, ότι η Ναντ δεν θα μπορούσε να απολαύσει ποτέ το ταλέντο του Αμπντουλαγέ Νταμπό, στην πρώτη της ομάδα. Όταν ολοκληρώθηκε η τελευταία της θητεία, η Γιουβέντους ήταν έτοιμη να τον φέρει στην Γιουβέντους, έναντι αμοιβής 5 εκατ. ευρώ, αλλά ο νεαρότερος επαγγελματίας στην ιστορία της Νάντ, πρόσθεσε δύο επιπλέον χρόνια στη συμφωνία του. Ένας ποδοσφαιριστής που για τον τεχνικό της Κ17 της Γαλλίας, Πατρίκ Γκονφαλόνε, είχε την λεζάντα: «Μίξη Καντέ και Πογκμπά». Πήρε πολλά αγωνιστικά λεπτά στα φιλικά της προετοιμασίας και είναι ένα πρόσωπο, από το οποίο περιμένουμε να δούμε πολλά πράγματα στο μέλλον».

Συμπερασματικά, οι Πέδρο Μαρτίνς και Αριέλ Ιμπαγάσα, σε πρώτη και δεύτερη ομάδα αντίστοιχα, θα έχουν στα χέρια τους ένα πραγματικό «εργαλείο» για τη μεσαία γραμμή!