Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό ήταν να βρει την αυτοπεποίθησή του. Γιατί η ομάδα δεδομένα δοκιμάστηκε. Δεν το είπε ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές ο Πέδρο Μαρτίνς.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Το ότι ο κόσμος δεν έχει συνηθίσει την ομάδα να γκελάρει σε τρία συνεχόμενα ματς! Και κάτι τέτοιο είχε γίνει γιατί η ομάδα είχε φέρει δύο ισοπαλίες σε Ριζούπολη και Λεωφόρο, ενώ ηττήθηκε στο Αγρίνιο για το Κύπελλο. Φτάσαμε 23 Ιανουαρίου, για να επιστρέψουν τα χαμόγελα, για να δουν το τρίποντο οι «ερυθρόλευκοι». Ένα μήνα ουσιαστικά από την τελευταία τους νίκη, στις 22 Δεκέμβρη 2021 ήταν το 2-0 με το Λεβαδειακό για το Κύπελλο.

Πάντως ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είδαμε κάποια στοιχεία που μας θύμισαν καλό Ολυμπιακό. Ανεξάρτητα αν δεν έρχονταν εύκολα οι ευκαιρίες, είδαμε την ομάδα να κρατάει μπάλα, να την κυκλοφορεί καλά. Πίεσε, γενικότερα υπήρχε μια μεγαλύτερη διάθεση. Και εκεί, παραπέμπουμε στα λόγια του Γιώργου Μασούρα. Ότι το συζήτησαν μεταξύ τους αυτό που γινόταν, όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Προφανώς και η ομάδα για να ανταπεξέλθει στη συνέχεια, πρέπει να ανέβει και άλλο. Να είναι ακόμη καλύτερη. Και ακολουθούν ήδη δύο ματς «φωτιά». Με τον Παναιτωλικό αρχικά, με τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια. Και το ματς της Κυριακής, ίσως είναι κάτι περισσότερο από… μισό πρωτάθλημα, όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα. Το σημαντικό είναι ότι είδαμε κάτι καλό έστω και σε ένα μέρος του ματς, τώρα ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια. Γιατί τώρα, σε «καίει» να παίρνεις τα αποτελέσματα, μπάλα καλή δύσκολα μπορείς να δεις, για πολλούς λόγους…

Μεγάλη κουβέντα, σηκώνει και η… γκρίνια για το σύστημα. Βλέπει ο κόσμος τη διάταξη με τους τρεις αμυντικούς πίσω και λέει, «μα καλά άμυνα παίζει με τα Γιάννινα στο Καραϊσκάκη ο Μαρτίνς;». Νομίζω πως πρέπει κάποια στιγμή να το εξηγήσει και σε αυτούς ο Πορτογάλος, μπας και το συνειδητοποιήσουν. Πως το σχήμα με τρεις πίσω, δεν είναι απαραίτητα αμυντικό σύστημα. Άλλο αν ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάρει περισσότερα από τους μπακ και τους χαφ του αυτή τη στιγμή.

Οι τρεις πίσω, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κλείνεσαι. Ότι περιορίζεις τον αριθμό φάσεων που μπορείς να δεχθείς, ναι. Ειδικά όταν δεν υπάρχουν τα ανάλογα τρεξίματα από άλλες γραμμές. Έχει το σκεπτικό του έτσι ο Μαρτίνς που τώρα πηγαίνει με τρεις στόπερ. Δεν είναι παράλογο, δεν… τρελάθηκε.

Στην τελική, για… κακό του λέτε να το κάνει; Βλέπει τι γίνεται και με τους χαφ του, την κατάστασή τους, νομίζω πως προσέχει για να έχει. Και για μελλοντικά ματς επίσης…