Σοκ προκάλεσαν οι καταγγελίες του πρώην προέδρου του ΕΠΣ Φθιώτιδας, Κώστα Σακελλάρη στην χθεσινή (24/1) τηλεδιάσκεψη των σωματείων της Στερεάς Ελλάδας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο της, ανά Περιφέρεια, σειράς τηλεδιασκέψεων «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου – Το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Προσκήνιο», με τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ.

Αυτές οι καταγγελίες αποτέλεσμα και την αφορμή ο Αυγενάκης να στείλει σκληρό μήνυμα: «Κάνουν τους έξυπνους, αλλά θα πέσουν στο λάκκο που ανοίγουν. Δεν περνούν σε εμάς αυτά».

Παράλληλα, ο Αυγενάκης αναφέρθηκε και στην ολιστική μελέτη, τονίζοντας ότι «θα περάσει, με η χωρίς θόρυβο»! Και πρόσθεσε: «Τη χώρα κυβερνά ο Πρωθυπουργός ο οποίος με περιβάλλει με εμπιστοσύνη, καθώς έχει πειστεί για την προσπάθεια που γίνεται. Αν πιστεύαμε τους παράγοντες- μιντιάρχες θα είχα ανασχηματιστεί 10 φορές.

Ο Πρωθυπουργός υπέγραψε τη συμφωνία αλλαγής σελίδας του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις παγκόσμιους θεσμούς κι αυτό θα γίνει πράξη».

Ο Κώστας Σακελλάρης αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις, ακόμη και παραγόντων της τοπικής κοινωνίας, στις εκλογές της ΕΠΣ Φθιώτιδας, που έγιναν πριν από 18 μήνες, καταγγέλλοντας, επίσης, εκβιαστικά sms γνωστών ανθρώπων του ποδοσφαίρου, προκειμένου να μην καταθέσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Παράλληλα, έδειξε (μέσω της κάμερας) και το γιό του και αναφέρθηκε σε μπούλινγκ σε βάρος τους, ενώ περιέγραψε «το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν ένα ταβερνείο που είτε γίνεσαι πελάτης και σε σερβίρουν ωραία ψητά, είτε όχι και σε σουβλίζουν», κάνοντας αναφορά και «σε Γιαννάκηδες».

Στην τηλεδιάσκεψη των σωματείων της Στερεάς Ελλάδας, εκτός από τις καταγγελίες του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Φθιώτιδας, υπήρξαν και βέλη κατά της ΕΠΟ. Ο Αυγενάκης δεν σχολίασε τίποτα, όμως υποσχέθηκε να διερευνήσει τα πάντα…