Φανέλα βασικού πήρε ο Πιερ Κούντε, στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, απέναντι στην Μπουρκίνα Φάσο. Στα περίπου 70 λεπτά που αγωνίστηκε ο 26χρονος χαφ, κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και βοήθησε τους «οικοδεσπότες» να φτάσουν στην ανατροπή με 2-1.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν μπορούσε να κάνει και περισσότερα πράγματα από αυτά που είδαμε. Και το επεσήμαναν και αρκετά μέσα στο Καμερούν, όπως για παράδειγμα η ιστοσελίδα «actuCameroun», που υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως: «Με βαθμολογία 6,5, έκανε ένα τίμιο ματς από μεριάς του, αλλά μπορούσε να… τολμήσει και το κάτι παραπάνω». Όσον αφορά την «Camfoot», τόνισε πως: «Ανασταλτικά, βρήκε κάποιες δυσκολίες σε κάποια σημεία του αγώνα, ενώ επιθετικά προσπάθησε να κάνει τη διαφορά, αλλά όχι όπως ο ίδιος θα ήθελε σε κάποιες περιπτώσεις».

Όσον αφορά τους αριθμούς; Ο Κούντε είχε 96,2% επιτυχία στις πάσες, ενώ είχε 35 επαφές με τη μπάλα και συνολική αξιολόγηση 6,49. Εξάλλου είχε 69 ενέργειες με τη μπάλα, 0/2 σέντρες, αλλά και τρεις στις επτά συνολικά, κερδισμένες «μονομαχίες». Έκανε επίσης ένα τάκλιν και «κατέγραψε» ένα κλέψιμο.