Η Σάντερλαντ, αναζητάει ενίσχυση σε πολλές θέσεις προκειμένου να «χτίσει» και πάλι μια δυνατή ομάδα, όπως στο παρελθόν και να αφήσει πίσω την League One, στην οποία και αγωνίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, ψάχνει και έναν κεντρικό χαφ, ο οποίος θα κάνει τη διαφορά και θα ανεβάσει ποιοτικά τη μεσαία της γραμμή.

Ένας ποδοσφαιριστής που ακόμα δεν έχουν ξεχάσει οι Άγγλοι, είναι ο Γιαν Εμβιλά! Φυσικά τα δημοσιεύματα στο Νησί δεν υποστηρίζουν πως θα κινηθούν για την απόκτηση του Γάλλου μέσου από τον Ολυμπιακό, αλλά υπογραμμίζουν πως αναζητάνε έναν ποδοσφαιριστή με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ο 31χρονος μέσος του θρύλου, είχε φορέσει 40 φορές τη φανέλα των «μαυρόγατων» και σκόραρε μια φορά, «μοιράζοντας» και πέντε ασίστ.

«Η Σάντερλαντ χρειάζεται έναν κυρίαρχο κεντρικό χαφ με εξαιρετική φυσική κατάσταση. Έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Γιαν Εμβιλά. Θα αγωνιζόταν ωστόσο ο Εμβιλά σε ένα πρωτάθλημα όπως η League One; Φυσικά δεν θα το έκανε, αλλά είναι αυτός του είδους μέσος που λείπει από την αγγλική ομάδα αυτή τη στιγμή. Ένας χαφ «box to box», ο οποίος μπορεί να πάρει τη μπάλα και να κρατήσει το κέντρο του γηπέδου, βοηθώντας την ομάδα να επιβληθεί στα παιχνίδια της».