Απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Ολυμπιακός «πέταξε» για τρίτη φορά εφέτος βαθμούς. Και το κοινό και στις τρεις «ερυθρόλευκες» γκέλες μέχρι στιγμής είναι πως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. «Λευκή» ισοπαλία. Απέναντι σε Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και την «Ελαφρά Ταξιαρχία», οι Πειραιώτες μπορεί να μη δέχτηκαν κάποιο τέρμα, αλλά από την άλλη μεριά, δεν κατάφεραν να «διασπάσουν» και την αντίπαλη άμυνα, μένοντας χωρίς γκολ.

Τα παραπάνω αποτελέσματα, είχαν αρκετά κοινά στοιχεία. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» στηρίχτηκαν σε δίδυμο επιθετικών, με τους Τικίνιο και Ελ Αραμπί στην γραμμή «κρούσης», αλλά και σε αριθμούς. Που πολλές φορές λένε την… αλήθεια.

Αναλυτικότερα, οι Πειραιώτες στηρίχτηκαν σε ένα ποδόσφαιρο γεμάτο με… γεμίσματα και όχι με κάθετο ποδόσφαιρο. Και στους τρεις αγώνες, «μέτρησαν» πάνω από 40 γεμίσματα και είναι αξιοσημείωτο πως απέναντι στους Περιστεριώτες, δοκίμασαν 49 «καμινάδες», με τις 24 εξ αυτών, να είναι εύστοχες. Στο «αιώνιο» ντέρμπι, ο Ολυμπιακός πάλι δοκίμασε πάνω από 40 γεμίσματα και συγκεκριμένα 44! Από αυτά, μόλις τα 16 ήταν εύστοχα, ενώ στο πρόσφατο παιχνίδι της Ριζούπολης, με κύριους εκφραστές τους Ρέαμπτσιουκ και Βαλμπουενά, οι Πειραιώτες είχαν δέκα μόλις πετυχημένα «γεμίσματα», σε 42 περιπτώσεις!

Επιπροσθέτως, αυτά τα τρία παιχνίδια, ήταν (μαζί με τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι), μέσα σε αυτά που οι Πειραιώτες έκαναν τα περισσότερα τους λάθη. Ειδικά στον αγώνα της πρεμιέρας, οι παίκτες του Μαρτίνς το… τερμάτισαν κάνοντας ρεκόρ λαθών, με 56 λανθασμένες επιλογές, ενώ 46 ήταν τα λάθη τους, απέναντι στο «τριφύλλι». Σχετικά με τον πιο πρόσφατο αγώνα; Είχαν 41 συνολικά «σφάλματα».

Υπάρχει βέβαια και το… οξύμωρο στοιχείο. Που θέλει τον Ολυμπιακό να έχει τις περισσότερες τελικές του, σε αυτά τα τρία παιχνίδια! Ή για να είμαστε ακριβείς, σε πέντε. Αλλά στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό δεν κόστισε, με τη νίκη να έρχεται ωστόσο με άγχος (1-2), αλλά ούτε και στον πρώτο αγώνα με τον Απόλλωνα. Συγκεκριμένα, στο 0-0 της Ριζούπολης, ο θρύλος είχε 15 τελικές προσπάθειες. Κορυφαία του επίδοση είναι οι 19 τελικές στο 0-0 με τον Ατρόμητο, δεύτερη οι 18 τελικές στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό και τρίτη οι 16 τελικές στο 4-1 επί του Απόλλωνα εντός και στο 2-1 επί του Παναιτωλικού.