Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε διαδικασία διεκδίκησης και του Κυπέλλου. Και η σκέψη μοιραία ισορροπεί μεταξύ μεταξύ γοήτρου και προβληματισμού.

Προφανώς, το νταμπλ είναι κάθε χρόνο ο στόχος του Θρύλου. Και με αυτή τη λογική ξεκινάει από τη Λιβαδειά η πορεία στη δεύτερη εγχώρια διοργάνωση.

Πώς, όμως, επηρεάζεται από το Κύπελλο η επόμενη μέρα; Είναι νωρίς να πάει η κουβέντα στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο; Μάλλον όχι…

Τα Πλέι Οφ της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώνονται στις 15 Μαϊου, ενώ ο τελικός του Κυπέλλου έχει ήδη οριστεί για τις 21 του ίδιου μήνα.

Από τις πρώτες 11 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει αρχίσει να βάφεται κόκκινη η Κούπα του 47ου. Και εάν υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός θα φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου, τότε η αυλαία της σεζόν θα πέσει στις 21 Μαϊου.

Το θέμα, όμως, δεν είναι πότε τελειώσει η εφετινή, αλλά πότε ξεκινάει η επόμενη. Ως πρωταθλητής και με βάση την τραγική θέση της Ελλάδας στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αποφύγει τον πρώτο προκριματικό γύρο. Δηλαδή, η επίσημες υποχρεώσεις ξεκινούν από τις 5-6 Ιουλίου!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι από τη στιγμή που κάθε προπονητής θέλει διάστημα πέντε εβδομάδων προετοιμασίας μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι, τότε δεν θα μείνει ούτε καν ένα ολόκληρο δεκαήμερο ξεκούρασης για τους παίκτες! Χώρια που για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που προφανώς θα γίνει στο εξωτερικό στα μέσα Ιουνίου, θα είναι απίθανο να βρεθεί σοβαρός αντίπαλος για φιλικούς αγώνες.

Στην πραγματικότητα, σε ένα τέτοιο σενάριο, τα ίδια τα ματς των προκριματικών, έστω των πρώτων δύο γύρων, θα λειτουργήσουν ως τα πιο δυνατά τεστ προετοιμασίας για τους επόμενους.