Ο…. κανονικός Γιαν Εμβιλά είναι ξανά εδώ. Και το παιχνίδι του Ολυμπιακού απέκτησε και πάλι μια επιπλέον… διάσταση.

Είναι γεγονός ότι τα πολλά προβλήματα που σε πολλά παιχνίδια αντιμετώπισε η ομάδα του Πειραιά στη διαχείριση του προβαδίσματος, οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία του Εμβιλά. Ή καλύτερα στην… απουσία του.

Ο Γάλλος χαφ πάλευε από το καλοκαίρι να βρει τα πατήματά του, είχε μείνει εκτός ρυθμού λόγω κορονοϊού και τραυματισμών, με αποτέλεσμα να ανατραπούν οι ισορροπίες που ίσχυαν στη μεσαία γραμμή.

Από την τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος, όμως, είχε καταγραφεί στις σελίδες του «Κόκκινου ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ» η βεβαιότητα που επικρατούσε στο Ρέντη για την «επιστροφή» του Γιάν. Και αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώθηκε άμεσα. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Γάλλος επέβαλε τον δικό του νόμο στο ΟΑΚΑ, έγινε ξανά το τείχος (7 κλεψίματα ήταν αυτά) που είχαμε συνηθίσει πέρυσι, καθώς επίσης και η πρώτη ασφαλής κίνηση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Στην κρισιμότερη καμπή της σεζόν, στο διάστημα των 32 ημερών με τους 10 επίσημους αγώνες, ο Εμβιλά δήλωσε «παρών». Και ο Μαρτίνς περιμένει να συμβεί άμεσα κάτι ανάλογο και με τον Μαντί Καμαρά.