Η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε τον Ιανουάριου του 2020 τον Ρεϊνιέρ από την Φλαμένγκο έναντι 30 εκ. ευρώ ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βραζιλίας. Τον Αύγουστο του 2020, η «βασίλισσα» έστειλε με διετή δανεισμό τον 19χρονο Βραζιλιάνο ως δανεικό στην Ντόρτμουντ για να πάρει χρόνο συμμετοχής και να μαζέψει εμπειρίες, όμως μόνο έτσι δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα. Τους τελευταίους 15 μήνες στην Μπορούσια, ο Ρεϊνιέρ έχει αγωνιστεί σε 26 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας μόλις ένα γκολ, ενώ ξεκίνησε βασικός μόνο σε δύο από αυτά τα παιχνίδια.

Η Ντόρτμουντ είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση του Ρεϊνιέρ από την Φλαμένγκο μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνησα στο βραζιλιάνικο σύλλογο με έξι γκολ σε 14 αναμετρήσεις. Τόσο υπό τις οδηγίες του Λουσιέν Φαβρ, όσο και τον Έντιν Τέρζιτς και Μάρκο Ρόζε στη συνέχεια, ο νεαρός Βραζιλιάνος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη κανενός στην Μπορούσια. Ακόμα και με την απουσία του τραυματία Χάαλαντ, ο Ρόζε δεν επιλέγει τον Ρεϊνιέρ για τη βασική ενδεκάδα, τον οποίο όσες φορές έχει αγωνιστεί, τον έχουν κατακρίνει στην Γερμανία για το ότι κρατάει τη μπάλα περισσότερο απ’ ότι πρέπει.

Ο πατέρας του Ρεϊνιέρ, Μάουρο Μπραζίλια πιστεύει πως η Ντόρτμουντ δεν χρησιμοποιεί το γιο του σωστά δηλώνοντας: «Θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα με το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού που έχει, το οποίο είναι πολύ απαραίτητο σε κάποια ματς. Ξέρει την έννοια της κατοχής της μπάλας και του ελέγχου του παιχνιδιού όσο λίγοι άλλοι. Φαίνεται πως στην Ντόρτμουντ δεν το έχουν καταλάβει αυτό. Κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει εκεί. Είναι κρίμα και για τις δύο πλευρές».

Όλα δείχνουν ότι η Ντόρτμουντ θα διακόψει το δανεισμό του τον Ιανουάριο και όπως ακούγεται, η Μπενφίκα έχει δείξει ενδιαφέρον για να τον πάρει ως δανεικό από την Ρεάλ.