Ο Φατίχ Τερίμ βρήκε στο «Ελ. Βενιζέλος» την ευκαιρία που τόσο ήθελε για να πουλήσει λίγη ακόμη εκδούλευση στον Ερντογάν.

Η ιστορία με την Γαλατασαράι είναι γνωστή. Η αποστολή των Τούρκων έφτασε στην Ελλάδα, αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test και επέστρεψε στην Πόλη, όπου ο Τερίμ απηύθυνε… διάγγελμα γεμάτο εθνικιστικές κορώνες, ενώπιον δεκάδων ΜΜΕ.

Είναι ξεκάθαρο το ποιόν του Τερίμ και οι σχέσεις του με τον «σουλτάνο». Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι η δημιουργία της Μπασάκσεχιρ ήταν απόφαση του Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα έδωσε το όνομα του Τερίμ στο νέο γήπεδο της καινούργιας ομάδας. Εκεί, δηλαδή, που ο Ολυμπιακός έπαιξε πριν από δυο χρόνια.

Η αποστολή της Γαλατασαράι γνώριζε πολύ καλά το πρωτόκολλο υγείας που ισχύει στην Ελλάδα. Και μέσα από αυτήν τη συμπεριφορά, ο Τερίμ έκανε ένα απρόσμενο δώρο στον προστάτη και φίλο του.

Αποτελεί, άλλωστε, κοινό μυστικό στην Τουρκία το πώς επιβλήθηκε στην Γαλατά η επιστροφή του Τερίμ και ο ρόλος που είχε το βαθύ κράτος του Ερντογάν και φίλα προσκείμενες τράπεζες, που δέχθηκαν να αναδιαπραγματευτούν τα χρέη του Συλλόγου.