Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ξεκινάει επισήμως την ερχόμενη Τετάρτη (16/06), αλλά η πύλη του Προπονητικού Κέντρου στο Ρέντη είναι ήδη ανοιχτή. Τις εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν ήδη τόσο ο Τικίνιο, όσο και ο Αβραάμ. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αλλά η ουσία είναι κοινή. Ο εμβληματικός αρχηγός είναι εκείνος, που επί της ουσίας υποδέχθηκε τον Βραζιλιάνο φορ στο νέο του… σπίτι.

Από τη μια, λοιπόν, ο Τικίνιο. Η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του Ολυμπιακού. Η πρώτη… βόμβα, που ενεργοποιήθηκε εν όψει της νέα σεζόν. Όπως είχε καταγραφεί στο ρεπορτάζ του «Κ.Π.» από τις αρχές της εβδομάδας, ο 30χρονος επιθετικός επρόκειτο να ξεκινήσει από την Παρασκευή το δικό του πρόγραμμα στο Ρέντη. Το νέο αστέρι των πρωταθλητών, επέστρεψε στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης, πέρασε από τα απαραίτητα τεστ, ενώ την Παρασκευή ξεκίνησε προπονήσεις. Στόχος είναι να έχει κάνει την απαραίτητη προεργασία, προκειμένου να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την ερχόμενη Τετάρτη, όταν θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας.

Προς τιμήν του, ο Βραζιλιάνος διέκοψε νωρίτερα τις διακοπές του, ώστε να αξιοποιήσει το χρόνο για να προετοιμάσει το σώμα του προτού ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις. Και όλα αυτά, παρότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής πριν από τις 10-11 Αυγούστου.

Με τη συμπεριφορά του ο Τικίνιο δείχνει ότι αδημονεί για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του. Η ούτως ή άλλως ελκυστική προοπτική του Ολυμπιακού έγινε ακόμη πιο δελεαστική μέσα από τα λόγια που του μετέφερε τόσο ο Μαρτίνς, όσο και ο Ζοσέ Σα. Ο Βραζιλιάνος έχει να παίξει από τις 12 Δεκεμβρίου, ενώ από τη στιγμή που αποδεσμεύτηκε από την κινεζική Τιανζίν, έκανε προπονήσεις στην πατρίδα του, με την Παραΐμπα. Πρόκειται για την ομάδα, από την οποία τον δανείστηκε και στη συνέχεια τον απέκτησε η Γκιμαράες του Μαρτίνς. Και τώρα, πέντε χρόνια έπειτα από την πρώτη συνεργασία τους, οι δυο τους θα συναντηθούν στον Πειραιά. Σε αναγνώριση της συμβολής που είχε ο Πέδρο στην εκτόξευση της καριέρας του, ο Τικίνιο εκπλήσσει με τον επαγγελματισμό και τη διάθεσή του. Ο ίδιος, μάλιστα, έδειχνε εντυπωσιασμένος από τις συνθήκες που συνάντησε στο Ρέντη. Είχε ενθουσιαστεί πριν από δυο εβδομάδες, όταν γνώρισε το γήπεδο «Καραϊσκάκη». Και με την περιήγησή του στο Προπονητικό Κέντρο συμπληρώθηκε η εξαιρετική εικόνα που είχε σχηματίσει για τον Ολυμπιακό ως οργανισμό.

Ο επικεφαλής των γυμναστών του Ολυμπιακού, Χρήστος Μουρίκης, ενημερώθηκε για το πρόγραμμα που ακολούθησε ο Βραζιλιάνος κυρίως από τον Μάρτιο κι έπειτα, όταν αποχώρησε από την Κίνα και επέστρεψε στην πατρίδα του. Και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, στις οποίες υποβλήθηκε πριν από δυο εβδομάδες, καταρτίστηκε ένα σχέδιο, που σκοπό έχει να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Σε πρώτη φάση ο Τικίνιο θα δουλέψει ατομικά στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ώστε από την ερχόμενη εβδομάδα να ενταχθεί σταδιακά στο ομαδικό πρόγραμμα και να είναι σε θέση να αγωνιστεί στα φιλικά που θα διεξαχθούν στην Αυστρία. Ανεξάρτητα από την τιμωρία των τριών αγωνιστικών, ο Βραζιλιάνος θα προετοιμαστεί σαν να είχε το δικαίωμα να παίξει στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, στις 20-21 Ιουλίου.