Με επιτυχία ολοκλήρωσε τα «δοκιμαστικά» του Ιουνίου η Εθνική Ελλάδος, καθώς μετά το 1-1 που είχε αποσπάσει στο Βέλγιο επικράτησε και της Νορβηγίας με 2-1!
Κι αυτό συνέβη γιατί πολύ απλά ο Φαν΄τ Σχιπ «ανακάλυψε» και τους παίκτες του Ολυμπιακού, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση. Μέχρι τώρα ο Ολλανδός προπονητής (ο Γραμμένος τον αποκάλεσε «παιδί του Κρόιφ», αλλά μη δίνετε σημασία) επέλεγε για την ενδεκάδα της Εθνικής μας ομάδας μόνον παίκτες από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και κάτι «δικούς του» από την πατρίδα του.
Με την Νορβηγία όμως σκόραραν οι Μασούρας και Ανδρούτσος και του έστειλαν το «μήνυμα». Ο «Μασούρ» ήταν από τους κορυφαίους και εναντίον του Βελγίου (από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης με τον Τζαβέλα), ενώ με την Ισπανία είχε πάρει το πέναλτι.
Ο Ανδρούτσος έκανε πρεμιέρα στο ματς με την παρέα του Λουκάκου και απέναντι σε αυτήν του Χάαλαντ πέτυχε το πρώτο γκολ φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Μέχρι τώρα άλλωστε οι επιλογές του Τζόνι για το δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Μπακάκης (τον οποίο προσπαθεί να «ξεφορτώσει» η ΑΕΚ) και ο «ξεχασμένος» Μαυρίας-ενίοτε και ο… Σβάρνας!
Και παρά το γεγονός ότι ο Μαρτίνς παρουσίασε τον Θανάση σε αυτήν τη θέση σε ένα ματς με υψηλό δείκτη δυσκολίας όπως ήταν αυτό με την Άρσεναλ, στο «Εμιρέιτς», όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0, με το γκολ του Ελ Αραμπί, ωστόσο στα παιχνίδια που ακολούθησαν με την Ισπανία και την Γεωργία ο Φαν΄τ Σχιπ επέμεινε στο πλάνο του (Μπακάκης, Μαυρίας).
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά θα κρατήσει στην ενδεκάδα τις «δοκιμές» ή θα επαναφέρει το «μόνιμο» σχέδιό του ο Ολλανδός;