Το Πρωτοδικείο απέρριψε τα αιτήματα για προσωρινή διοίκηση στην ΕΟΚ, ο Βασιλακόπουλος παραμένει στη θέση του μέχρι τις εκλογές και εκτός όλων των άλλων, που ο καθένας πλέον καταλαβαίνει, χάθηκε και μια επιπλέον ευκαιρία: Να αναλάβει – έστω και ως μεταβατικός πρόεδρος – ο Γιάννης Ράλλης.

Ο σπουδαίος βετεράνος διαιτητής και επί χρόνια γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης, είναι ένας από τους πιο έντιμους παράγοντες στην ιστορία του επαγγελματικού (και όχι μόνο) αθλητισμού. Ήταν η επιλογή των άλλων παρατάξεων για το ενδεχόμενο της προσωρινής διοίκησης.

Το Πρωτοδικείο, όμως, είχε άλλη άποψη. Και το ελληνικό μπάσκετ έχασε την ευκαιρία να δεχθεί ξανά στους κόλπους του ένα άφθαρτο τέκνο του, που έζησε εκ των έσω όλη την εξέλιξη του αθλήματος στη χώρα.