Η Μάλαγα που αγωνίζεται στη 2η κατηγορία της Ισπανίας ανακοίνωσε πως την τεχνική της ηγεσία αναλαμβάνει Χοσέ Αλμπέρτο Λόπεθ, ο οποίος αυτή τη σαιζόν καθόταν στον πάγκο της Μιράντες.

Η ιστορία του 39χρονου Ισπανού τεχνικού έχει ενδιαφέρον, αφού δείχνει τι μπορεί να πετύχει κάποιος με σκληρή δουλειά. Ο Χοσέ Αλμπέρτο Λόπεθ είναι το κλασικό παράδειγμα του προπονητή που φτάνει στο γήπεδο πρώτος απ’ όλους το πρωί και φεύγει το βράδυ. Σαν ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε πολλά πράγματα, έφτασε μέχρι την 3η κατηγορία όταν ήταν 20 χρονών, αλλά δεν πέτυχε κάτι παραπάνω.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε σε τοπικές ομάδες στη γενέτειρά του, το Οβιέβο και δεν ήταν η βασική του δουλειά, αφού για να βγάλει τα προς το ζην εργαζόταν σε ένα κατάστημα της ΙΚΕΑ. Στη συνέχεια έπιασε δουλειά στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Χιχόν, ενώ τη σαιζόν 2013-14 κάθισε στον πάγκο της Κοβαντόνγκα. Το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε στην Σπόρτινγκ Χιχόν και ανέλαβε την U19 και μετά από δύο καλές σαιζόν, το 2016 πήρε προαγωγή για τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Κάπου εκεί έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στη δουλειά του στην ΙΚΕΑ και την προπονητική και επέλεξε το δεύτερο.

Τη σαιζόν 2016-17 πανηγύρισε την άνοδο στην 3η κατηγορία με τη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ Χιχόν, ενώ την επόμενη χρονιά έφτασαν μέχρι τα πλέι οφ ανόδου στη 2η κατηγορία. Τον Νοέμβριο του 2018 αντικατέστησε τον Ρούμπε Μπαράχα στον πάγκο της πρώτης ομάδας της Σπόρτινγκ Χιχόν και τερμάτισε στη 9η θέση της 2ης κατηγορίας. Παρέμεινε στην ομάδα μέχρι τα μέσα της σαιζόν 2019-20 και το καλοκαίρι του 2020 ανέλαβε την Μιράντες, την οποία οδήγησε στη 10η θέση της 2η κατηγορίας.

Ο Χοσέ Αλμπέρτο Λόπεθ έχει φτάσει στα 39 του χρόνια τα 90 ματς ως προπονητής στη 2η κατηγορία και αναλαμβάνει την Μάλαγα με στόχο να την οδηγήσει ξανά στην La Liga.