Ο Ζινεντίν Ζιντάν αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης και αποφάσισε να μιλήσει για την απόφασή του αυτή, αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο Γάλλος τεχνικός τόνισε πως περίμενε καλύτερη συμπεριφορά από τον πρόεδρο και το σύλλογο, οι οποίοι φαίνεται να ξέχασαν τις επιτυχίες που είχε στο παρελθόν με την ομάδα. Στην επιστολή του, ο Ζινεντίν Ζιντάν αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είχα τη μεγάλη τιμή να είμαι παίκτης και προπονητής του πιο σημαντικού συλλόγου στην ιστορία. Όταν τον Μάρτιο του 2019 συμφώνησα να επιστρέψω στην Ρεάλ Μαδρίτης μετά από ένα διάλειμμα περίπου οκτώ μηνών, το έκανα επειδή μου το ζήτησε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, αλλά και επειδή οι φίλαθλοι μου το ζητούσαν κάθε μέρα. Το ότι πέρασα 20 χρόνια στην Ρεάλ είναι το πιο όμορφο πράγμα που μου έχει συμβεί και το οφείλω αποκλειστικά στον Φλορεντίνο Πέρεθ που με εμπιστεύτηκε το 2001 και πάλεψε για μένα για να με φέρει στο σύλλογο. Το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου, ότι θα είμαι πάντα ευγνώμων στον πρόεδρο γι’ αυτό.

Τώρα αποφάσισα να φύγω και ήθελα να εξηγήσω τους λόγους. Φεύγω αλλά δεν εγκαταλείπω το πλοίο, ούτε κουράστηκα να προπονώ. Τον Μάιο του 2018 έφυγα γιατί μετά από 2,5 χρόνια με τόσες νίκες και τρόπαια, ένιωσα πως η ομάδα χρειαζόταν ένα νέο πλάνο για να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Φεύγω γιατί νιώθω ότι ο σύλλογος δεν μου έδωσε τη στήριξη που χρειαζόμουν. Καταλαβαίνω το ποδόσφαιρο και τις απαιτήσεις ενός συλλόγου όπως η Ρεάλ και ξέρω ότι όταν δεν κερδίζεις πράγματα πρέπει να φύγεις. Αλλά εδώ ξέχασαν κάτι πολύ σημαντικό. Ξέχασαν ότι χτίζαμε κάθε μέρα, ότι συνέβαλα στη σχέση με τους παίκτες, με τους 150 ανθρώπους που δουλεύουν μαζί και γύρω από την ομάδα.

Είμαι γεννημένος νικητής και ήμουν εδώ για να κατακτήσω τρόπαια, αλλά πέρα από αυτό είσαι άνθρωπος, έχεις συναισθήματα και ζωή και έχω την αίσθηση ότι αυτά τα πράγματα δεν εκτιμηθήκαν και οι άνθρωποι ξέχασαν πως παραμένεις σπουδαίος σύλλογος. Θα ήθελα οι σχέσεις μου με το σύλλογο και τον πρόεδρο να ήταν λίγο διαφορετικές τους τελευταίους μήνες σε σχέση με άλλους προπονητές. Δεν ζήτησα προνόμια, απλά οι άνθρωποι να έχουν καλύτερη μνήμη».