Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ. Μέχρι εδώ, τίποτα το τρομερό. Μέσα στο παιχνίδι είναι και η πανδημία εδώ και έναν χρόνο.

Η κουβέντα, όμως, πηγαίνει πιο μακριά. Δεν θα ασχοληθούμε με θεωρίες συνωμοσίας, αν και πέρυσι, όταν βγήκε θετικός ο Λοβέρα, πολλοί… φωστήρες έσπευσαν να ειρωνευτούν και να αφήσουν υποννοούμενα.

Αυτά είναι για τους άλλους. Για τα παιδιά της μαύρης σακούλας. Εμείς θα πορευτούμε με τα γεγονότα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας του Κυπέλλου, εάν μια ομάδα εμφανίσει πέντε κρούσματα, τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Στον ΠΑΟΚ θα γίνει την Πέμπτη (20.05) νέο τεστ. Σε όλα τα μέλη της ομάδας. Και εάν έχει υπάρξει διασπορά και εμφανιστούν άλλοι τέσσερις θετικοί, τότε ο τελικός δεν θα μπορεί να γίνει το προσεχές Σάββατο.

Και πότε θα διεξαχθεί, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Μήπως μια εβδομάδα αργότερα, ανήμερα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ; Δεν μπορεί να πάει πιο πέρα, διότι από τις 31 Μαΐου θα πρέπει να ενσωματωθούν οι διεθνείς στις αποστολές των Εθνικών Ομάδων.

Ναι, αλλά εάν ο ΠΑΟΚ εμφανίσει πέντε κρούσματα, τότε ο ΕΟΔΥ θα απαιτήσει διακοπή ομαδικών προπονήσεων για ένα διάστημα, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά. Επομένως; Παύλα;

Για να δούμε. Ακραίο το σενάριο, αλλά υπαρκτό. Το βράδυ της Πέμπτης θα ξέρουμε εάν τελικά ο ΠΑΟΚ πετάξει την Παρασκευή για την Αθήνα.