Πριν από 13 χρόνια, τέτοιες μέρες, ο Άρης συμμετείχε στα Πλέι Οφ της Σούπερ Λιγκ. Στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. ο ηγέτης εκείνης της ομάδας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, περιέργως είχε εξαφανιστεί από την αποστολή.

Είχε φτάσει η ώρα για να πωληθεί. Η διοίκηση των Σκόρδα και Κόντη είχε θαμπωθεί από τα εκατομμύρια του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού. Το έβλεπαν ανταγωνιστικά και με τον ΠΑΟΚ, η διοίκηση του οποίου είχε ανοίξει παρτίδες με την MIG, που έφτασαν μέχρι τις υποθέσεις Μελίσση και χορηγιών στη φανέλα.

Ο Αβραάμ, όμως, δεν είχε καμία διάθεση να εμπλακεί σε αυτό το παιχνιδάκι. Οι Σκόρδας και Κόντης προσπάθησαν να του επιβάλλουν την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Εκείνος, όμως, ήταν ανένδοτος. Ως έσχατο μέτρο πίεσης, η διοίκηση του Αρη έστειλε τον Αβραάμ να προπονειται μόνος του σε κάτι χωράφια δίπλα από το Προπονητικό Κέντρο. Ούτε και τότε… μάσησε ο Παπαδόπουλος. «Θα φύγω μόνο γα τον Ολυμπιακό», έλεγε.

Στις προπονήσεις της ομάδας, ο 23χρονος τότε αμυντικός, επανήλθε με παρέμβαση του Μπάγεβιτς. Και λίγες ημέρες αργότερα ολοκληρώθηκε η πολυπόθητη για εκείνον μεταγραφή στον Θρύλο.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την πρώτη προετοιμασία του Αβραάμ με τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2008, υπό τις οδηγίες του Βαλβέρδε.